Засідання Комітету 20.06.2018

Комітет
13 червня 2018, 15:47


20 червня 2018 року відбулося чергове засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

На розгляд народних депутатів України – членів Комітету виносився ряд законопроектів, за результатами розгляду яких ухвалено наступні рішення:

1. Про заслуховування інформації щодо проведення експерименту з об’єднання в одному підрозділі  слідчих та оперативних працівників Національної поліції України.

Інформацію заслухано.

2. Про заслуховування інформації про результати роботи Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів за рік роботи.

1. Взяти до відома відповідну інформацію.

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України Парубія А.В. щодо включення до Розкладу засідань Верховної Ради на 3-6 липня розгляд законопроектів під реєстраційними номерами 7165 та 7165-1.

3. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих положень з питань охорони громадського порядку і державного кордону» (реєстр. № 8206), поданий народними депутатами України Найємом М.-М., Паламарчуком М.П. та іншими. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

4. Про проект Закону України «Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві» (реєстр. № 8457), поданий народними депутатами України Кожем’якіним А.А., Геращенком А.Ю. та іншими. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо надання слідчим та прокурорам права самостійного призначення окремих слідчих дій в ситуаціях, коли такі дії не зачіпають права та свободи інших осіб» (реєстр. № 8273), поданий народними депутатами України Одарченком Ю.В. та Богданом Р.Д. Перше читання.

У зв’язку з відсутністю суб’єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.

6. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху» (реєстр. № 7286), поданий Кабінетом Міністрів України.

Повернутися до розгляду проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху» (реєстр. № 7286).

Переглянути рішення Комітету від 20 грудня 2017 року.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу з урахуванням пропозицій Комітету.

7. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій незалежності судового експерта та належного забезпечення здійснення судово-експертної діяльності» (реєстр.№ 8336), поданий народними депутатами України Геращенко А.Ю. та Білоцерковцем Д.О. Перше читання.

Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у першому читанні за основу.

8. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо уточнення переліку злочинів, за яких може проводитися спеціальне досудове розслідування)» (реєстр.№ 6706), поданий народним депутатом України Сугоняко О.Л. Перше читання.

У зв’язку з відсутністю суб’єкта права законодавчої ініціативи перенести розгляд зазначеного питання на одне з наступних засідань Комітету.