Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув на своєму засіданні 23 травня 2018 року (протокол №90) проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України з окремих питань діяльності Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції» (реєстр. № 7470).

09 серпня 2018, 13:22

До реєстр. № 7470 від 29.12.2017 р.

  

Верховна Рада України

 

Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув на своєму засіданні 23 травня  2018 року (протокол №90) проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України з окремих питань діяльності Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції» (реєстр. № 7470), поданий Кабінетом Міністрів України.

Законопроект розроблено з метою законодавчого врегулювання питань діяльності Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України.

У проекті пропонується внести відповідні зміни до шістнадцяти законодавчих актів України і таким чином привести їх у відповідність до Закону України «Про Національну поліцію».

Проаналізувавши положення законопроекту народні депутати України – члени Комітету відзначають його техніко-юридичний характер, практичну спрямованість та те, що зазначений законопроект погоджено без зауважень Міністерством   юстиції України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством фінансів України та Національною поліцією України.

Головне науково-експертне управління вважає, що за результатами розгляду в першому читанні законопроект може бути прийнятий за основу.

Комітет з питань запобігання і протидії корупції встановив відсутність корупціогенних факторів.

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи у своєму рішенні рекомендував Комітету запропонувати Верховній Раді України прийняти його за основу в першому читанні.

Комітет з питань бюджету  надав висновок про відсутність впливу на бюджет.

Комітет з питань правової політики та правосуддя дійшов висновку, що законопроект не суперечить положенням Конституції України.

З огляду на вищезазначене та те, що зазначеним законопроектом унормовується нормативно-правова база діяльності Національної поліції України, Комітет одноголосно ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду на пленарному засіданні в першому читанні зазначений законопроект прийняти за основу та в цілому.

Співдоповідачем на засіданні Верховної Ради України визначено Голову Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності – народного депутата України Кожем’якіна Андрія Анатолійовича.

Додаючи висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України та інші необхідні матеріали, просимо розглянути.

 

 

Голова Комітету                                                              А. Кожем’які