Слухання в Комітеті Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності на тему: «Діяльність Державного бюро розслідувань, стан виконання покладених на Державне бюро розслідувань завдань та додержання ним законодавства, прав і свобод громадянина»

Комітет
07 грудня 2021, 10:44

 

09 грудня 2021 року об 11 год. 00 хв. у відповідності зі статтею 29 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», частиною п’ятою статті 23 Закону України «Про Державне бюро розслідувань», а також на виконання контрольної функції Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності та плану роботи Комітету на період шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання відбудуться щорічні відкриті комітетських слухань на тему: «Діяльність Державного бюро розслідувань, стан виконання покладених на Державне бюро розслідувань завдань та додержання ним законодавства, прав і свобод громадянина».

У межах комітетських слухань планується обговорити діяльність Державного бюро розслідувань за останній рік, стан виконання покладених на Державне бюро розслідувань завдань та додержання ним законодавства, прав і свобод громадянина, а також проаналізувати актуальні проблемні питання функціонування Державного бюро розслідувань та напрацювання шляхів їх вирішення.

У відкритих комітетських слуханнях передбачається участь народних депутатів України, керівництва Державного бюро розслідувань, Офісу Генерального прокурора та інших правоохоронних органів, представників Верховного Суду, Кабінету Міністрів України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, низки міністерств та відомств, представників судової гілки влади, адвокатури, наукових установ, міжнародних організацій та національних громадських організацій.

Форматом комітетських слухань передбачено, що за результатами проведеного обговорення та висловлених учасниками слухань пропозицій будуть розроблені відповідні Рекомендації та надіслані відповідним органам державної влади, їх посадовим особам для розгляду і використання у своїй роботі, надані для ознайомлення представникам експертного середовища та громадськості.

Відкриті комітетські слухання проходитимуть у режимі offline/online. Взяти участь у відкритих комітетських слуханнях можливо в режимі відеоконференції за допомогою платформи ZOOM (для участі онлайн необхідно встановити додаток ZOOM заздалегідь).

Доступ до відеоконференції комітетських слухань буде здійснено за згенерованим унікальним посиланням, що містить ключ відеозустрічі, чи за самим ключем (Meeting ID), які, за потреби, можуть бути підсилені додатковим паролем, і будуть надіслані безпосередньо з інтерфейсу організації та керування відеоконференцією, електронною поштою чи будь-яким іншим завчасно обумовленим каналом зв’язку.

 

Контактна особа: заступник керівника секретаріату Комітету  Карчемська Тетяна, тел. 044-255-30-67, 066-720-23-04.