Засідання було присвячене обговоренню інформації від Міністерства юстиції щодо поточного стану проведення реформи Державної пенітенціарної служби України.

Під час зустрічі також було розглянуто питання щодо подальшої діяльності підгруп робочої групи.

За результатами обговорення було погоджено створити 6 підгруп та доручити їх координацію наступним особам:

 Підгрупа 1. Координаційна підгрупа: узагальнення та узгодження пропозицій, підготовка законопроектів та проектів інших рішень.

 Координатор:

Кудлай Павло Олександрович, Міністерство юстиції України, начальник відділу взаємодії з Державною пенітенціарною службою України Департаменту взаємодії з органами влади та інформаційно-аналітичної роботи

Контакти:

p.kudlai@minjust.gov.ua

+38 044 271 15 16

 Підгрупа 2. Пробація; ресоціалізаця; медіація; права потерпілих; душпастирська і психологічна робота; пенітенціарна етика.

 Координатор:

Паскевська Юлія Анатоліївна, керівник ГО «Асоціація фахівців психологічної допомоги»

Контакти:

japzp@ukr.net

+38 050 322 95 45

 Підгрупа 3. Права засуджених; питання соціально вразливих категорій ув’язнених (неповнолітні, жінки, інваліди, літні люди, хворі тощо, у т.ч. підліткові і жіночі колонії, медичні заклади в ДПтС).

Координатор:

Мукшименко Алла Петрівна, ВЦПД «Громадський захисник»

Контакти:

groza_@ukr.net

+38 067 503 23 25

 Підгрупа 4. Виробнича діяльність, державні закупівлі, професійно-технічна освіта; державно-приватне партнерство; співпраця з місцевими громадами.

 Координатор:

Кириченко Микола Маркович, Заступник начальника управління – начальник відділу економіки, планування та аналізу діяльності підприємств управління виробничої діяльності апарату ДПтС України

Контакти:

sdep@ukr.net

+380979542453

 Підгрупа 5. Питання персоналу: оплата та умови праці; матеріальна база; демілітаризація та "нові працівники" в системі.

 Координатор:

Комарова Ольга Миколаївна, Голова Херсонської обласної об’єднаної організації Всеукраїнської профспілки персоналу органів та установ  пенітенціарної служби (начальника відділу по роботі з персоналом  управління Державної пенітенціарної служби України в Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі)

Контакти:

kom_ol72@ukr.net

+38 096 185 36 16

 Підгрупа 6.  Питання установ ДПтС, що знаходяться на непідконтрольних територіях.

 Координатор:

Лозан Валентин, керівник Громадської організації "Люстраційне бюро України" 

Контакти:

lustrator7.62@gmail.com

+38 067 191 98 83

 Для тих, хто бажає долучитися до будь-якої з підгруп необхідно направити листа з зазначенням ПІБ, посади та підгрупи, до складу якої бажаєте приєднатися.

 Щодо загального порядку організації роботи підгруп:

 Модератори підгруп можуть планувати організацію зустрічей та засідань протягом літа у залі засідань Комітету  або в приміщенні профспілки ДПтС .

Учасники підгруп можуть розробляти законопроекти або інші документи відповідно до концепції та ходу реалізації запланованої реформи. Всі ідеї, оформлені у вигляді конкретних напрацювань, будуть виноситись на обговорення на загальному засіданні робочої групи.

 Координаторів підгруп також просимо завчасно повідомляти про заплановане засідання та про його результати.   

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку