До реєстр. № 8339 від 08.05.2018 р.

   

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув на своєму засіданні від 06 червня 2018 року (протокол № 91) проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію" (щодо відрядження поліцейських до державних (міждержавних) органів, підприємств, установ і організацій та присвоєння чергових спеціальних звань поліцейським, прикомандированим із залишенням на службі в поліції)» (реєстр. № 8339), поданий народним депутатом України Тетеруком А. А.

Метою законопроекту є законодавче врегулювання питань, пов’язаних із відрядженням поліцейських до державних (міждержавних) органів, підприємств, установ і організацій із залишенням на службі в поліції та присвоєння чергових спеціальних звань поліцейським, прикомандированим із залишенням на службі.

Задля реалізації зазначеної мети пропонуються внести зміни до статей 71 та 83  Закону України «Про Національну поліцію», якими зокрема:

встановлюється, що поліцейські за їхньою згодою можуть бути відряджені до органів державної влади, підприємств, установ та організацій із залишенням на службі в поліції, але зі звільненням із займаної посади з подальшим призначенням на посади відповідно до переліку посад, які можуть бути заміщені поліцейськими в державних органах, підприємствах, установах та організаціях, та граничних спеціальних звань за цими посадами, що затверджується Президентом України.

врегульовується присвоєння чергових спеціальних звань поліцейським, прикомандированим із залишенням на службі в поліції до Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, здійснюється за поданням керівників зазначених органів з додержанням вимог, передбачених цим Законом, за умови відповідності чергового спеціального звання спеціальному званню, передбаченому останньою займаною штатною посадою, яку поліцейський займав до відкомандирування.

доповнюється новою частиною 9 стаття 83 Закону, якою встановлюється, що присвоєння чергових спеціальних звань поліцейським, відрядженим із залишенням на службі в поліції до державних органів, підприємств, установ, організацій, здійснюється за поданням керівників зазначених органів, підприємств, установ, організацій, або їх уповноважених заступників, з додержанням вимог, передбачених цим Законом, за умови, що спеціальне звання, що присвоюється, відповідає граничному спеціальному званню за посадою, яку поліцейський займає в державному органі, підприємстві, установі, організації, до якого його відряджено.

Проаналізувавши та обговоривши положення проекту Закону, члени Комітету відмітили його актуальність, оскільки необхідно заповнити прогалину в Законі України «Про Національну поліцію» в частині присвоєння чергових спеціальних звань поліцейським, відрядженим до державних (міждержавних) органів, підприємств, установ і організацій із залишенням на службі в поліції. Також були висловлені окремі зауваження та пропозиції щодо удосконалення зазначеного законопроекту.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України вважає, що за результатами розгляду в першому читанні законопроект може бути прийнятий за основу з урахуванням висловлених зауважень та пропозицій.

З огляду на зазначене, народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію" (щодо відрядження поліцейських до державних (міждержавних) органів, підприємств, установ і організацій та присвоєння чергових спеціальних звань поліцейським, прикомандированим із залишенням на службі в поліції)» (реєстр. № 8339) прийняти за основу.

Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України визначено Голову Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності А. Кожем’якіна.

Проект постанови Верховної Ради України та необхідні матеріали додаються.

Просимо розглянути.

Голова Комітету                                                                      А. Кожем’якін

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Висновки Комітету до законопроектів щодо яких Комітет є головним”

09 серпня 2018 14:25
09 серпня 2018 14:24
09 серпня 2018 14:22
09 серпня 2018 14:21
09 серпня 2018 14:19
09 серпня 2018 14:19
09 серпня 2018 14:17
09 серпня 2018 14:15
Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув на своєму засіданні від 06 червня 2018 року (протокол № 91) проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію" (щодо відрядження поліцейських до державних (міждержавних) органів, підприємств, установ і організацій та присвоєння чергових спеціальних звань поліцейським, прикомандированим із залишенням на службі в поліції)» (реєстр. № 8339).
09 серпня 2018 14:14
09 серпня 2018 14:12