до реєстр.№ 3875

від 02.02.2016

 

 

Верховна рада України

 

Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на своєму засіданні розглянув поданий народними депутатами України Развадовським В.Й., Паламарчуком М.П. та
Безбахом Я.
Я. проект Закону України «Про внесення зміни до статті 78 Закону України «Про Національну поліцію (щодо уточнення стажу служби)» (реєстр. № 3875).

Метою законопроекту, як зазначається у пояснювальній записці до нього, є включення поліцейським до стажу служби в Національній поліції окремих видів служби та періодів часу, що передбачено вимогами окремих законодавчих актів України та проведення єдиної державної політики у зазначеному питанні.

Для досягнення цієї мети пропонується статтю 78 «Стаж державної служби в поліції Закону України «Про Національну поліцію» викласти в новій редакції, розширивши перелік окремих видів служби, які зараховуються до стажу служби в Національній поліції та на надавши Міністерству внутрішніх справ України повноваження встановлювати порядок обчислення стажу служби в поліції.

Проаналізувавши зазначений законопроект, Комітет вважає за можливе рекомендувати Верховні Раді України прийняти його в першому читанні за основу.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України висловлює низку зауважень та вважає, що за результатами розгляду в першому читанні законопроект може бути прийнятий за основу з урахуванням висловлених зауважень та пропозицій.

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету у своєму висновку зазначає, що законопроект має вплив на показники бюджету (потребуватиме витрат державного бюджету, належить реалізовувати в межах та за рахунок бюджетних призначень, визначених на відповідний рік для Національної поліції України та Пенсійного фонду України).

Відповідно до висновку Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції - проект акта відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

          Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначено Голову Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності – народного депутата України Кожем’якіна Андрія Анатолійовича.

          Додаючи проект Постанови Верховної Ради України, висновки Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України та Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції з цього питання, просимо розглянути.

          Голова Комітету                                                                     А.Кожем’якін

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Висновки Комітету до законопроектів щодо яких Комітет є головним”

09 серпня 2018 14:25
09 серпня 2018 14:24
09 серпня 2018 14:22
09 серпня 2018 14:21
09 серпня 2018 14:19
09 серпня 2018 14:19
09 серпня 2018 14:17
09 серпня 2018 14:15
Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув на своєму засіданні від 06 червня 2018 року (протокол № 91) проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію" (щодо відрядження поліцейських до державних (міждержавних) органів, підприємств, установ і організацій та присвоєння чергових спеціальних звань поліцейським, прикомандированим із залишенням на службі в поліції)» (реєстр. № 8339).
09 серпня 2018 14:14
09 серпня 2018 14:12