До реєстр. № 3262

                                                                                         від 08.10.2015

 

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

Комітетом Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянутий поданий народними депутатами України Паламарчуком М.П., Мисиком В.Ю. та іншими проект Закону України "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо Витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань про рух провадження" (реєстр. № 3262).

Законопроектом пропонується внести зміни до Кримінального процесуального кодексу України, доповнивши частину четверту статті 291 та частину 1 статті 293 положеннями, якими встановлюється обов’язок прокурора надати копію Витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань про рух провадження підозрюваному, його захиснику, законному представнику, захиснику особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, таким чином надати можливість зазначеним особам ознайомитися з відомостями, які містяться у Єдиному реєстрі досудових розслідувань у графі "Рух провадження".

Розглянувши законопроект, члени Комітету зазначили, що його реалізація сприятиме забезпеченню прав підозрюваного, його захисника, законного представника, захисника особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного або виховного характеру та ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в першому читанні за основу.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України вважає, що реалізувати запропоновані проектом законодавчі новели на практиці буде неможливо. При цьому уся відповідна інформація уже міститься у матеріалах справи, зокрема, в протоколах відповідних процесуальних дій, які разом з іншими матеріалами справи передаються до суду, а до цього надаються для ознайомлення підозрюваному та його захиснику відповідно до статті 290 КПК і з огляду на зазначене пропонує законопроект відхилити.

     Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначено голову Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Кожем'якіна Андрія Анатолійовича.

Додаючи проект постанови Верховної Ради України та висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, просимо розглянути.

 

 

 

Голова Комітету                                                          А.КОЖЕМ‘ЯКІН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                              

                                                                                       

 

 

                                                          

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Висновки Комітету до законопроектів щодо яких Комітет є головним”

09 серпня 2018 14:25
09 серпня 2018 14:24
09 серпня 2018 14:22
09 серпня 2018 14:21
09 серпня 2018 14:19
09 серпня 2018 14:19
09 серпня 2018 14:17
09 серпня 2018 14:15
Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув на своєму засіданні від 06 червня 2018 року (протокол № 91) проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію" (щодо відрядження поліцейських до державних (міждержавних) органів, підприємств, установ і організацій та присвоєння чергових спеціальних звань поліцейським, прикомандированим із залишенням на службі в поліції)» (реєстр. № 8339).
09 серпня 2018 14:14
09 серпня 2018 14:12