До реєстр. № 6284 від 04.04.2017 р.


 

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув на своєму засіданні 17 травня 2017 року проект Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» (реєстр. № 6284), поданий народними депутатами України Кожем’якіним А.А., Паламарчуком М.П., Королем В.М., Бухарєвим В.В., Развадовським В.Й., Мірошниченком Ю.Р. та іншими народними депутатами України.

Законопроект розроблений з метою удосконалення правових засад здійснення оперативно-розшукової діяльності, приведення її у відповідність із європейськими стандартами, синхронізації оперативно-розшукової діяльності та процесуальної діяльності, яка здійснюється відповідно до приписів Кримінального процесуального кодексу України.

Під час обговорення народні депутати України - члени Комітету зосередили увагу на тому, що чинний Закон України «Про оперативно-розшукову діяльність» було прийнято у 1992 році і на даний час є всі ознаки його невідповідності існуючим суспільним та правовим реаліям. Ця невідповідність особливо актуалізувалася протягом останніх років та обґрунтовує необхідність ухвалення нового законодавчого акту.

Зазначений законопроект доопрацьований робочою групою з числа як народних депутатів – членів Комітету, так і народних депутатів різних депутатських фракцій. В результаті доопрацювання були частково враховані слушні зауваження та пропозиції як наукових установ так і правозастосовних органів.

Проаналізувавши законопроект народні депутати України – члени Комітету зазначили, що його прийняття сприятиме якісному та своєчасному розкриттю злочинів, а також успішній діяльності визначених у ньому органів та підрозділів із запобігання та протидії злочинності.

Головне науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України пропонує законопроект повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Генеральна прокуратура України, Служба безпеки України, Державна фіскальна служба України, Міністерство оборони України підтримують необхідність оновлення законодавства про оперативно-розшукову діяльність та висловили низку зауважень та пропозицій до даного законопроекту.

Проаналізувавши законопроект, Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу проект Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» (реєстр. № 6284).

Доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України визначено Голову Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності народного депутата України А. Кожем’якіна.

Проект постанови Верховної Ради України та необхідні матеріали додаються.

 

Просимо розглянути.

 

Голова Комітету                                                             А. Кожем’якін

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Висновки Комітету до законопроектів щодо яких Комітет є головним”

09 серпня 2018 14:25
09 серпня 2018 14:24
09 серпня 2018 14:22
09 серпня 2018 14:21
09 серпня 2018 14:19
09 серпня 2018 14:19
09 серпня 2018 14:17
09 серпня 2018 14:15
Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув на своєму засіданні від 06 червня 2018 року (протокол № 91) проект Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію" (щодо відрядження поліцейських до державних (міждержавних) органів, підприємств, установ і організацій та присвоєння чергових спеціальних звань поліцейським, прикомандированим із залишенням на службі в поліції)» (реєстр. № 8339).
09 серпня 2018 14:14
09 серпня 2018 14:12